O chladení

15. novembra 2022

Chladiaca jednotka do boxu: Akú vybrať?

Chladiace boxy tvorí niekoľko základných častí. Každý chladiaci alebo mraziaci box by malo okrem kvalitnej izolácie v podobe sendvičových PUR panelov dopĺňať aj chladiace zariadenie a chladiarenské dvere. […]
2. novembra 2022

Adiabatické chladenie: Spoznajte chladenie vodou

Voda ako prírodné chladivo Adiabatické chladenie funguje na princípe odparovanie vody a  termodynamickej rovnováhy medzi vzduchom a vodou. Na odparovanie vody je potrebné teplo, ktoré je získavané […]
16. septembra 2022

Adiabatický predchladič: Posuňte vašu kondenzačnú jednotku na vyšší level

Adiabatický predchladič Kondenzačné jednotky môžu pri vysokých teplotách vzduchu strácať účinnosť. Chladenie boxov či skladov tak nemusí byť dostatočné a môže spotrebovať oveľa viac energie. Aby sa […]
17. augusta 2022

Chladiace vitríny do obchodných priestorov: Možností je viac!

Chladiace vitríny ponúkajú celý rad možností chladenia či mrazenia tovarov a vhodnej prezentácie v obchodnom priestore. Kým chladiaci sklad slúži iba na skladovanie potravín pri vhodných teplotách, vitríny […]
25. júla 2022

Chladiace boxy na mieru: Aké možnosti ponúkajú?

Chladiace boxy nachádzajú uplatnenie predovšetkým v potravinárskom priemysle. Bežne ich využívajú prevádzky, akými sú reštaurácie, hotely, konzervárne, supermarkety, ale i chladiarenské sklady či pekárne, mliekarne a iné. Aby boli […]
27. júna 2022

Chladiace zariadenia: Ako sa v ich vyznať a vybrať správne?

Chladiace zariadenia sa často využívajú najmä v potravinárskom priemysle. Rôzne druhy týchto zariadení preto možno nájsť nielen v reštauráciách, ale i hoteloch, obchodoch s potravinami či pekárňach. Každá prevádzka je […]
19. mája 2022

Dvere do chladiacich priestorov: Aké sú ich parametre?

Chladiarenské priestory môžu byť vybavené dvoma druhmi dverí. Tie sa na základe teploty chladiarenského priestoru rozdeľujú na chladiarenské dvere a mraziace dvere. Chladiace dvere sú určené pre […]
1. mája 2022

Čo všetko musí obsahovať gastro zariadenie

Založiť si vlastnú gastro prevádzku nie je vždy jednoduché. Podľa toho, či ideme otvárať kaviareň, cukráreň či vlastnú reštauráciu, sa požiadavky na vybavenie nášho podniku diametrálne […]
7. apríla 2022

Chladenie v mliekarenskej výrobe

Aj keď v súvislosti s mliekarenskou výrobou sa spomína častejšie ohrev mlieka pri procese jeho spracovania, aj chladenie mlieka má dôležitú úlohu v mliekarenskej výrobe. Poďme […]