Sklady ovocia a zeleniny
Skladujte ovocie a zeleninu v chladených skladových priestoroch.
Ponúkame chladiace zariadenia pre uchovanie čerstvosti vášho ovocia a zeleniny.
Sklady ovocia a zeleniny sú samostatnou kategóriu potravín skladovaných pri nízkych až negatívnych teplotách.
Každý druh si môže vyžadovať rôzne prostredie a rozmedzie teplôt podľa následného použitia. Niekedy je to len krátkodobé skladovanie kde sa pohybuje rozmedzie teplôt medzi 10-12°C. Inokedy potrebujeme dlhodobo preskladovať ovocie a zeleninu, čo znamená, že sa približujeme bližšie k teplote 0°C. Niektoré druhy sa skladujú dokonca v mínusových teplotách.
Proces zrenia ovocia
s ULO boxom
Ďalšia kategória skladovania je vybudovať takzvaný ULO (Ultra Low Oxygen) box, kde sa reguluje množstvo kyslíka O2, oxidu uhličitého CO2 a N2, aby sa reguloval proces zrenia. Sú to napríklad bobuľové ovocia, ktoré majú extrémne krátku životnosť alebo dozrievanie banánov.
Naša spoločnosť Energio vám vie ponúknuť výstavbu takéhoto skladu za pomoci použitia sendvičových panelov, chladiarenských dverí a špeciálnej technológie určenej práve pre sklady ovocia a zeleniny. Pri riadenej atmosfére výstavba skladu prebieha tak, aby nedochádzalo k prieniku vzduchu a používajú sa taktiež plynotesné dvere.

PESTRÁ PONUKA PRODUKTOV PRE SKLADY OVOCIA A zeleniny
Produkty využívané v skladoch ovocia a zeleniny
-
Rýchlobežné chladiace dvere
„SPEED-ROLL“ rýchlobežné chladiace dvere sú určené pre použitie v priemyselných a skladovacích odvetviach.
Dvere sa otvárajú automaticky systémom, kde elektrický motor roluje plachtu okolo valca. Dvere sa môžu ovládať pomocou tlačidla, diaľkového ovládania, fotobunky, kovovým detektorom, radarom, mikro-spínačom atď.
-
Veľkoobjemové chladiace boxy
Izolačné panely ideálne na použitie vo veľkých priestoroch ako sú chladené sklady na uchovávanie produktov pri plusových aj mínusových teplotách, ale sú tiež vhodné na stavbu kancelárií a hál.
-
Riadenie a monitoring
V začiatkoch chladenia boli veľmi jednoduché systémy zvyčajne s jednoduchým chladiacim okruhom s jedným kompresorom. Zariadenia boli jednoduché na nastavenie a prevádzku.
Dnešné požiadavky na spoľahlivé, hospodárne a bezpečné riadenie chladiacej technológie vyžaduje komplexnú znalosť v oblasti chladenia a mrazenia.
-
Kondenzačné jednotky
Jedným z osvedčených zdrojov chladu sú kondenzačné jednotky s výkonom od 1-90kW a rozsahom odparovacích teplôt od +15 °C až do -50 °C.
Kondenzačné jednotky sa využívajú pri komerčnom chladení, chladiacich a mraziacich skladoch, potravinárskom a spracovateľskom priemysle, pri priemyselných aplikáciách, chladení výrobných a technologických priestorov atď.
-
Šokové chladenie
Šokové chladenie a mrazenie je najlepší spôsob, ako predĺžiť životnosť potravín. Jeho použitie nájdeme v pekárňach, cateringu, mäsovýrobe, pri výrobe zmrzliny, pri výrobe cestovín, v pizzeriách a reštauráciách.
-
Kontajnerové boxy
Kontajnerový alebo prenosný chladiarenský a mraziarenský box je vyrobený na mieru pre každého zákazníka. Box sa skladá z oceľového skeletu do, ktorého sú osadené sendvičové PUR panely a dvere pre vytvorenie potrebnej izolácie.
-
Posuvné chladiace dvere
Séria posuvných chladiacich dverí SC je vhodná pre pozitívne ako aj negatívne teploty.
-
PVC pásy
Priehľadné PVC pásy sú vhodné pre vytváranie samostatných chladiarenských priestorov alebo ako priechodné bariéry v rámci chladiacich dverí pre zabránenie prestupu teplého vzduchu počas otvorenia hlavných dverí.
Nosná konštrukcia je z nerezovej ocele AISI 304. PVC pásy majú hojdacie zámky, ktoré sa uchytávajú na vrchnú konštrukciu.
