Mäsovýroba
Mäsovýroba sa vyznačuje prísnymi hygienickými a technologickými štandardami.
Ponúkame vám chladiace technológie pre mäsovýrobu, ktoré spĺňajú všetko potrebné.
Základom každej mäsovýroby sú vhodne priestory spĺňajúce najvyššie štandardy a vhodná technológia chladenia a mrazenia.
Energio ponúka svojím zákazníkom výstavbu mäsovýroby za použitia sendvičových panelov spĺňajúcich najvyššie hygienické normy. Panely sú vhodné pre výstavbu chladených skladov, mrazený skladov, rozrábky, zrecích komôr, udiarní, soliarní, a nakoniec aj v administratívnej časti. Možnosť zvoliť si rôzne povrchové úpravy panelu ako napr. nerez, poplastovanie, dovoľujú jeho využitie aj v náročných podmienkach.
Chladiarenské dvere
pre mäsovýrobu
Ponúkame dvere pre všetky typy priestorov vo vašej prevádzke. Otočné, posuvné, chladiarenské, mraziarenské, poloizolačné, kyvné, protipožiarne, plastové.
Všetko sa ukončí hygienickými lištami na stenách, ale aj podlahách a priestory pre vašu mäsovýrobu alebo bitúnok sú pripravené.
Energio vám ponúka chladiarenské a mraziarenské technológie ktoré budú presne navrhnuté pre vašu prevádzku. Sklady chladené 0°C /+4°C, mrazené -18°C/-20°C, výrobné priestory +10°C/+12°C, dozrievarne s riadenou vlhkosťou.
NAŠE NAJNOVŠIE REALIZÁCIE V CHLADIARENSTVE
Referencie v oblasti mäsovýroby
PESTRÁ PONUKA PRODUKTOV PRE mäsovýrobu
Produkty využívané v oblasti mäsovýroby
-
Kondenzačné jednotky
Jedným z osvedčených zdrojov chladu sú kondenzačné jednotky s výkonom od 1-90kW a rozsahom odparovacích teplôt od +15 °C až do -50 °C.
Kondenzačné jednotky sa využívajú pri komerčnom chladení, chladiacich a mraziacich skladoch, potravinárskom a spracovateľskom priemysle, pri priemyselných aplikáciách, chladení výrobných a technologických priestorov atď.
-
Protipožiarne chladiarenské a mraziarenské dvere
Vysokokvalitné materiály, dokonalé spracovanie a neprekonateľná rozmanitosť produktov umožňuje výrobcovi COOOL IT vyjsť v ústrety vysokým očakávania zákazníkov aj v tejto oblasti.
Všetky protipožiarne dvere, ktoré ponúkame prešli dôsledným testovaním a spĺňajú DIN4102 a DIN EN 1634-1 štandardy.
-
Šokové chladenie
Šokové chladenie a mrazenie je najlepší spôsob, ako predĺžiť životnosť potravín. Jeho použitie nájdeme v pekárňach, cateringu, mäsovýrobe, pri výrobe zmrzliny, pri výrobe cestovín, v pizzeriách a reštauráciách.
-
Kontajnerové boxy
Kontajnerový alebo prenosný chladiarenský a mraziarenský box je vyrobený na mieru pre každého zákazníka. Box sa skladá z oceľového skeletu do, ktorého sú osadené sendvičové PUR panely a dvere pre vytvorenie potrebnej izolácie.
-
Výrobníky ľadu
Ľad má veľmi veľa využití. Používa sa najčastejšie na konzerváciu a vystavovanie čerstvých rýb určených na predaj, ďalej na prípravu miešaných nápojov v reštauráciách a baroch alebo sa s nim môžeme stretnúť v SPA.
S ľadom sa môžeme stretnúť aj pri výrobe mäsových produktov alebo pekárenských výrobkov na schladzovanie zmesi, ale taktiež aj v nemocniciach.
-
Otočné chladiace dvere
Otočné chladiace dvere série CE sú určené pre plusové teploty. Otočné mraziace dvere série CE sú zasa určené do mínusových teplôt. Chladiace dvere sú dostupné v rôznych vyhotoveniach: CE-E, CE-F, CE-M a dvojkrídlové CE2B.
-
Združené chladenie
Jednoduchá regulácia výkonu podľa skutočnej potreby chladu. Výkony v rozsahu od 8 do 750 kW.
Veľmi časté je použitie jednotiek združeného chladenia v supermarketoch, obchodných reťazcoch, logistických centrách, predajniach mäsa a mäsokombinátoch. Výhodou týchto chladiacich agregátov je premenný chladiaci výkon a tým úsporná prevádzka. Dobre sa hodí aj pre klimatizačné VZT systémy s priamym odparom chladiva.
-
Riadenie a monitoring
V začiatkoch chladenia boli veľmi jednoduché systémy zvyčajne s jednoduchým chladiacim okruhom s jedným kompresorom. Zariadenia boli jednoduché na nastavenie a prevádzku.
Dnešné požiadavky na spoľahlivé, hospodárne a bezpečné riadenie chladiacej technológie vyžaduje komplexnú znalosť v oblasti chladenia a mrazenia.