Pekárne
Ponúkame riešenia pre chladenie a mrazenie výrobkov a polotovarov v pekárenskej výrobe.
Zariaďte si pekáreň s našimi chladiacimi zariadeniami.
Chladiarenské riešenia pre vašu pekáreň
Chladenie a mrazenie
pre pekárne
Energio má riešenia chladenia a mrazenia pre pekárne šité na mieru. Chladenie sa používa pri výrobe cesta kde sa častokrát primiešava ľad pre úpravu procesu výroby, alebo sa cesto skladuje pri nízkej teplote aby sa zabránilo predčasnému kysnutiu. Cesto sa môže taktiež šokovo zamraziť a schladiť.
Šokové chladenie a mrazenie pre pekárenské výrobky
Šokové mrazenie a chladenie sa používa najmä pre zachovanie kvality produktu, kde dochádza k jeho schladeniu až do jadra za veľmi krátky čas. Pri chladení je to do 90 minút a pri mrazení do 240 minút. Týmto rýchlym procesom zabránim tvorbe veľkých kryštálov vody a zabráni tvorbe baktérií.
Okrem cesta sa šokovo zmrazujú aj hotové výrobky. Tieto výrobky sú potom skladované v mraziacich boxoch na jednotlivých prevádzkach alebo v domácnostiach, a na základe potreby sa potom dopekajú.
NAŠE NAJNOVŠIE REALIZÁCIE V CHLADIARENSTVE
Referencie chladenia a mrazenia pre pekárne
PESTRÁ PONUKA PRODUKTOV PRE chladenie a mrazenie v pekárňach
Produkty využívané pri pekárenskej výrobe
-
Riadenie a monitoring
V začiatkoch chladenia boli veľmi jednoduché systémy zvyčajne s jednoduchým chladiacim okruhom s jedným kompresorom. Zariadenia boli jednoduché na nastavenie a prevádzku.
Dnešné požiadavky na spoľahlivé, hospodárne a bezpečné riadenie chladiacej technológie vyžaduje komplexnú znalosť v oblasti chladenia a mrazenia.
-
Výrobníky ľadu
Ľad má veľmi veľa využití. Používa sa najčastejšie na konzerváciu a vystavovanie čerstvých rýb určených na predaj, ďalej na prípravu miešaných nápojov v reštauráciách a baroch alebo sa s nim môžeme stretnúť v SPA.
S ľadom sa môžeme stretnúť aj pri výrobe mäsových produktov alebo pekárenských výrobkov na schladzovanie zmesi, ale taktiež aj v nemocniciach.
-
Klimatizácie
Ponúkame široký výber klimatizačných zariadení pre všetky typy použitia. S najčastejším využitím klimatizácii sa môžeme stretnúť pri potrebe chladenia domácich priestorov, kancelárií, obchodných priestorov, reštaurácií, barov, priemyselných priestorov a mnoho iných.
Najčastejšie riešenie sú nástenné klimatizácie ktoré ponúkajú výkon 2,5 až 7 kW. Sú jednoducho inštalované na stenu, a voľba dizajnu je široká.
-
Kompaktné jednotky
Kompaktné kondenzačné jednotky spĺňajú náročné požiadavky na hlučnosť a moderný design. Používajú sa ako zdroj chladu pre komerčné i priemyselné chladenia a VZT jednotky.
Kompaktné kondenzačné jednotky sú vhodné všade tam, kde je málo voľného priestoru.
-
Posuvné chladiace dvere
Séria posuvných chladiacich dverí SC je vhodná pre pozitívne ako aj negatívne teploty.
-
Poloizolačné chladiace dvere
Séria poloizolačných dverí SI je určená pre použitie v klimatizovaných priestoroch s pracovnou teplotou +12 °C.
-
PVC kyvné dvere
Kyvné PVC dvere (flexibilné), sa vyrábajú vo vyhotovení jedno alebo dvojkrídlové. Konštrukcia dverí je buď zo zinkovanej ocele alebo z nerezu, ktorá dostatočne udrží PVC záves.
Dvere sú vhodné pre chladiarne alebo na želanie aj pre mraziarne v zosilnenom prevedení s torznou pružinou pre zatvárací mechanizmus.
-
Šokové chladenie
Šokové chladenie a mrazenie je najlepší spôsob, ako predĺžiť životnosť potravín. Jeho použitie nájdeme v pekárňach, cateringu, mäsovýrobe, pri výrobe zmrzliny, pri výrobe cestovín, v pizzeriách a reštauráciách.