Šokové chladenie a mrazenie je najlepší spôsob, ako predĺžiť životnosť potravín. Jeho použitie nájdeme v pekárňach, cateringu, mäsovýrobe, pri výrobe zmrzliny, pri výrobe cestovín, v pizzeriách a reštauráciách.
Šokové chladenie
Každé jedlo, ktoré sa uvarí a nechá pomaly vychladnúť stráca svoju kvalitu. Zariadenia pre šokové chladenie od spoločnosti Icematic dokážu znížiť teplotu v jadre produktu na +3°C.
Rýchlosť takéhoto procesu je najdôležitejšia, aby sa zabránilo tvorbe baktérií, ku ktorému dochádza najmä pri teplotách medzi +65°C až +10°C. Konečným výsledkom je zachovanie kvality, farby a vône jedál, čo predlžuje ich životnosť na pultoch.
Šokové mrazenie
Šokové mrazenie je najlepší spôsob ako uchovať jedlo na niekoľko mesiacov.
Šokové zmrazovače od spoločnosti Icematic dokážu rýchlo zmraziť jedlo v jeho jadre na teplotu -18°C, vďaka výkonnému chladeniu a chladiacej teplote -40°C, čo zabraňuje makro-kryštalizácii a dokonale zachová pôvodné vlastnosti jedál. Po rozmrazení jedlo nestratí žiadnu pevnosť, chuť a ani vodu.
Séria T
Dizajn, skvelý výkon, jednoduchosť a ľahké čistenie sú najdôležitejšie vlastnosti série T od spoločnosti ICEMATIC: Tieto zariadenia boli navrhnuté tak aby uspokojili potreby používateľov v komerčnom aj priemyselnom sektore potravinárstva.