Šokové Chladenie
Každé jedlo, ktoré sa uvarí a nechá pomaly vychladnúť stráca svoju najlepšiu kvalitu. Zariadenia pre šokové chladenie od spoločnosti Icematic dokážu znížiť teplotu v jadre produktu na +3°C. Rýchlosť takéhoto procesu je najdôležitejšia, aby sa zabránilo tvorbe baktérií, ku ktorému dochádza najmä pri teplotách medzi +65°C až +10°C. Konečným výsledkom je zachovanie kvality, farby a vône jedál, čo predlžuje ich životnosť na pultoch.
Šokové Mrazenie
Šokové mrazenie je najlepší spôsob ako uchovať jedlo na niekoľko mesiacov. Šokové zmrazovače od spoločnosti Icematic dokážu rýchlo zmraziť jedlo v jeho jadre na teplotu -18°C, vďaka výkonnému chladeniu a chladiacej teplote -40°C, čo zabraňuje makro-krištalizácii a dokonale zachová pôvodné vlastnosti jedál. Po rozmrazení jedlo nestratí žiadnu pevnosť, chuť a ani vodu.