• KONTAKT
  • +421 484 112 502
  • info@energio.sk
    energio-logo-standardVýznam šokového chladenia a mrazeniaenergio-logo-standardenergio-logo-standard
    • Riešenia
      • Chladené a mrazené sklady
      • Mäsovýroba
      • Mliekarne
      • Obchodné prevádzky
      • Sklady ovocia a zeleniny
      • Potravinárstvo
      • Zdravotníctvo
      • Pekárne
      • Adiabatické chladenie
    • Produkty
      • Adiabatické chladenie
        • Intrcooll
        • Precooll
      • Vitríny
        • Chladiace vitríny
        • Teplé pulty
        • Nechladiace pulty
      • Chladiace boxy
        • Chladiarenske boxy na mieru
        • Multi kabinety
        • Kontajnerové boxy
      • Chladiarenské dvere
        • Otočné chladiace dvere
        • Posuvné chladiace dvere
        • Protipožiarne chladiace dvere
        • Poloizolačné chladiace dvere
        • Rýchlobežné chladiace dvere
        • PVC pásy
        • PVC kyvné dvere
      • Technológie a chladiace zariadenia
        • Kondenzačné jednotky
        • Monoblokové chladenie
        • Kompaktné jednotky
        • Združené chladenie
        • Chladenie kvapalín
        • Riadenie a monitoring
      • Sendvičové panely
      • Šokové chladenie
      • Výrobníky ľadu
      • Klimatizácie
      • Priemyselné chladničky
      • Ochranné plasty
    • O chladení
    • Referencie
    • O nás
    • Kontakt
    ✕
              Nič sme nenašli Všetky výsledky

              Význam šokového chladenia a mrazenia

              • Domov
              • O chladení
              • Nezaradené
              • Význam šokového chladenia a mrazenia
              20. januára 2023

              Využitie šokového chladenia

              Šokové chladenie je spôsob chladenia a mrazenia, pri ktorom sú potraviny schladené na nízku teplotu vo veľmi krátkom čase. Práve rýchlosť chladenia potravín je v tomto prípade zásadná a zabraňuje tvorbe baktérií. Tie sa štandardne množia pri teplotách od +10 °C až +65 °C. Takto zmrazené potraviny si tak zachovajú nielen pôvodnú chuť a vôňu, ale výrazne sa predĺži aj ich životnosť.

              Chladiace boxy určené na šokové chladenie preto nájdu uplatnenie predovšetkým v potravinárskom priemysle, ale aj gastro prevádzkach, či dokonca v zdravotníctve. Nájsť ich môžete v reštauráciách, pekárňach, mäsovýrobe, ale aj v skladoch ovocia.

              Ako funguje šokové chladenie a mrazenie?

              Chladiarensky box dokáže pri šokovom chladení znížiť teplotu v jadre na +3 °C. V prípade šokového mrazenia hovoríme o znížení teploty v jadre potravín až na -18 °C. Teplota v tomto type chladiaceho boxu klesá na hodnoty  -40 °C. Tým sa zabráni nielen množeniu baktérií, ale aj makro-kryštalizácii. Vďaka tomu si zanechajú pôvodné vlastnosti na niekoľko mesiacov. Po následnom rozmrazení jedlá nestratia chuť, vôňu, vodu ani textúru.

              Zdroj: energiochladenie.sk

              Chladiace a mraziace boxy určené na šokové chladenie musia byť okrem kvalitnej tepelnej izolácie vybavené aj chladiarenskými dvermi. Pre takéto skladovanie potravín sú rovnako potrebné aj výkonné chladiarenské zariadenia.

              Šokové chladenie znamená úsporu času, je dôležité pri eliminácii rizika kontaminácie potravín, pričom uchováva ich pôvodné vlastnosti.

              Zdieľajte:

              Ďalšie články

              17. decembra 2022

              Ako udržať zeleninu a ovocie čo najčerstvejšie?


              Prečítajte si viac
              15. novembra 2022

              Chladiaca jednotka do boxu: Akú vybrať?


              Prečítajte si viac
              Adiabatické chladenie
              2. novembra 2022

              Adiabatické chladenie: Spoznajte chladenie vodou


              Prečítajte si viac

              Najnovšie články

              • Význam šokového chladenia a mrazenia
                20. januára 2023
              • Ako udržať zeleninu a ovocie čo najčerstvejšie?
                17. decembra 2022
              • Chladiaca jednotka do boxu: Akú vybrať?
                15. novembra 2022

              Kategórie

              • adiabatické chladenie
              • chladiaci systém
              • inteligentné investície
              • nápady a tipy
              • oxycom
              • zdravie
              © Energio - PTS s.r.o. | Všetky práva vyhradené. Created by NoPrint | Beevam
                          Nič sme nenašli Všetky výsledky

                            Táto webstránka používa súbory cookies

                            Na našich webových stránkach používame nástroje, ktoré nám pomáhajú zlepšovať ich funkčnosť tak, aby sme vám ponúkli nielen vyšší komfort pri ich využívaní, ale i optimálne zobrazenie obsahu a reklám. Svojím výberom nám dávate súhlas s ich spracúvaním. Kliknutím na „Prispôsobiť“ sa môžete kedykoľvek dobrovoľne rozhodnúť, ktoré spôsoby použitia týchto údajov chcete povoliť. Viac informácií o Cookies a Spracúvaní osobných údajov.

                            Využitie súborov cookies

                            Na našich webových stránkach používame nástroje, ktoré nám pomáhajú zlepšovať ich funkčnosť tak, aby sme vám ponúkli nielen vyšší komfort pri ich využívaní, ale i optimálne zobrazenie obsahu a reklám. Svojím výberom nám dávate súhlas s ich spracúvaním. Kliknutím na „Prispôsobiť“ sa môžete kedykoľvek dobrovoľne rozhodnúť, ktoré spôsoby použitia týchto údajov chcete povoliť. Viac informácií o Spracúvaní osobných údajov a využitiu súborov cookies.

                            Aké cookies používame?

                            • Povinné (Nevyhnutné cookies)

                            Účelom spracúvania je prenos alebo uľahčenie prenosu správy prostredníctvom siete, alebo ak je to bezpodmienečne potrebné na poskytovanie služby informačnej spoločnosti, ktorú výslovne požaduje užívateľ.

                            Právny základ spracúvania osobných údajov: čl. 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia – plnenie zákonnej povinnosti - zákon č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov

                            • Štatistické (Analytické a štatistické cookies)

                            Umožňujú rozpoznať a spočítať počet používateľov a získať informácie o tom, ako sa webová stránka používa (napr. ktoré stránky najčastejšie otvára používateľ a či používateľ od niektorých stránok dostáva chybové hlásenia). To pomáha zlepšiť spôsob, akým funguje jej webová stránka, napríklad tým, že používateľ môže ľahko nájsť to, čo hľadá. Súčasne pomáhajú porozumieť tomu, ako návštevníci interagujú s webovými stránkami anonymným zhromažďovaním a oznamovaním informácií.

                            Právny základ spracúvania osobných údajov: čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia – súhlas dotknutej osoby

                            Nastavenie alebo odstránenie Cookies

                            Svoj súhlas so Zásadami cookies môžete kedykoľvek zmeniť alebo odvolať na našej webovej stránke.

                            Povinné (Nevyhnutné cookies)

                            Tieto súbory cookie sú potrebné na zabezpečenie funkčnosti internetovej stránky a nemožno ich v našich systémoch vypnúť. Svoj prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo vás upozorňoval na takéto súbory cookie, v takom prípade však nemusia niektoré časti stránky fungovať.

                            Štatistiky (Analytické a štatistické cookies)

                            Umožňujú rozpoznať a spočítať počet používateľov a získať informácie o tom, ako sa webová stránka používa (napr. ktoré stránky najčastejšie otvára používateľ a či používateľ od niektorých stránok dostáva chybové hlásenia). To pomáha zlepšiť spôsob, akým funguje jej webová stránka, napríklad tým, že používateľ môže ľahko nájsť to, čo hľadá. Súčasne pomáhajú porozumieť tomu, ako návštevníci interagujú s webovými stránkami anonymným zhromažďovaním a oznamovaním informácií.